dinsdag 30 september 2014

When I grow up #7

Ik hou van bakken, taarten, koekjes, soezen, granola...noem maar op en ik vind het heerlijk om te maken. Maar op het moment het ik een inieminie magnetron met oven functie die het niet altijd optimaal doet. En dus droom ik over de perfecte oven, en dat daar een fornuis op staat is natuurlijk prima, want vriendlief houdt van koken!

De perfecte over ziet er mooi uit, maar heeft vooral heeeeel veel ovenruimte zodat ik het liefst een paar taarten tegelijk kan bakken!

Op Pinterest heb ik een aantal mooie exemplaren gevonden:

maandag 29 september 2014

Tuesday tunesday

Vandaag een nummer van een zangeres die ik al volg vanaf het begin. Ze heeft een prachtige stem en ze schrijft altijd van die schattige lieve liedjes.
Ook doet ze veel covers en werkt ze veel samen met andere beginnende artiesten.
Dit nummer vind ik leuk, maar ook de clip is geweldig. Er is twee jaar aan gewerkt en is compleet met jellybeans gemaakt! Het is een stop motion clip dus dat betekent dat ze elke keer als er een jellybean verplaatst wordt ze er een foto van maken, en uiteindelijk achter elkaar plakken. Ik vind het fantastisch gedaan!

Geniet!
xx M


Vegan challenge

Ik hou van uitdagingen, vind het leuk om mezelf te leren hoe het ook op en andere manier kan. En ik denk ook dat je er creatiever van wordt.
Dus ik heb me nu ingeschreven voor de vegan challenge, die begint op 1 oktober en dan mag je dus 1 maand lang geen vlees, vis,  zuivel, eieren, kaas en andere dierlijke producten eten. Dus ook geen honing!


woensdag 24 september 2014

When I grow up #6

¡Hola!

Ik vind het zo leuk dat Anneke me heeft gevraagd om iets te schrijven voor haar blog terwijl zij heerlijk aan het genieten is van de Italiaanse cuisine, design en vooral...koffie! Ik ben wel een klein beetje jaloers, Italiƫ heeft een speciaal plekje in mijn hart en ik zou er heel graag weer eens heen gaan.

Nou goed, terug naar de werkelijkheid. Nou ja of eigenlijk niet. Want dit gaat over wat ik graag zou willen als ik 'groot ben'. Soort van volwassen ben ik natuurlijk al, maar nog niet helemaal gesetteld en heb al helemaal niet het huis voor al mijn wensen.
Maar als het dan ooit eens zou kunnen, wil ik heel graag een werkplaats. Een soort van atelier voor al mijn knutsel/schilder/naai/brei/houtbewerk/etc activiteiten.

Het lijkt me zo lekker dat je gewoon alles kunt laten zoals het is, zodat je de volgende dag weer verder kan gaan. Nu kan dat niet, want mijn huisje is zo klein dat ik al die spullen niet kan laten slingeren...
Ik heb op Pinterest een aantal mooie voorbeelden gevonden van hoe mijn werkkamer er dan uit moet zien:

When I grow up I want a workspace, more like an atelier. Big light and where I can just leave my stuff till the next day..

dinsdag 23 september 2014

Tuesday tunesday

Een tijdje geleden kwam een vriendin langs en die zei dat ik dit nummer echt moest horen. Nou ben ik sowieso al gek op de stem van India Arie, maar dit is wel heel erg mooi dat moest ik met jullie delen.

Geniet xxA friend of mine came by telling me I really had to listen to this song. I already loved the voice of India Arie but this song is exceptional and just had to share it.


maandag 22 september 2014

Libelle beach cafe

Afgelopen 17 september in hier in het mooie Haarlem het Libelle beach cafe geopend. Het is een pop-up warenhuis met allerlei leuke spulletjes, lekkers en workshops.
Echt een bezoekje waard!

De pop-up store is geopend van 17 september tot 11 oktober aan de zijlstraat 76. En dagelijks is er wel iets leuk te doen. Klik hier voor de website.


zondag 21 september 2014

Wishlist #2

Volgende maand ben ik jarig en omdat ik op het moment zelf nooit weer wat ik nu moet vragen ben ik al een tijdje bezig met mijn wensenlijstje. Het zijn vaak dingen die ik zelf te duur vind om te kopen, of gewoon geen goed excuus voor kan vinden haha! ;) / Next month is my birthday and because of that, i'm already working on a wishlist because usually I forget what I wanted as my bithday comes closer. Often there are things on there that I just find too expensive, or jsut can't think of a good enough reason to buy it haha! ;)


1. Lego box skull 2. Droog sticky lamp 
3. Hay DLM table 4. and still the Hay LUP

vrijdag 19 september 2014

Gratitude list #1

Gratitude lists, of dankbaarheidslijstjes zijn in. Mensen willen meer in het hier en nu leven en ook beseffen dat er heel veel goed gaat in het leven.
We zijn getraind om te focussen op al de dingen die niet goed gaan, of net niet zoals het 'hoort'. maar daardoor zien we niet wat er allemaal voor moois om ons heen gebeurt.

Ik ook, ik ben hier heel slecht in. Bij de gedachte dat ik deze blogpost ging doen raakte ik ook in een soort van paniek. "Waar moet ik in hemelsnaam over schrijven?!" En daarom ga ik het juist doen, en misschien lukt het me niet elke week, maar ik ga het toch proberen!

dinsdag 16 september 2014

When I grow up #5

When I grow up....dan wil ik een mancave. Nou ja ik eigenlijk niet, maar mijn lief wil dat heel graag. Met zijn computer, playstation en wat een man daar nog meer nodig heeft. Leuk idee, maar nu is er een catch, ik mag er niks aan doen. Dus ik mag niks aan de aankleding doen, en dat kan natuurlijk niet. Het mag een mancave zijn, maar moet er wel een beetje toonbaar uitzien toch?
Vandaar dat ik wat plaatjes heb opgezocht die hopelijk hem van gedachten doen veranderen...:

Not I, but Mr. Googels wants something this time. A mancave. With all his games, tv, computer and whatever else they need. But....He doesn't want me to decorate it at all...! Well that's not acceptable, so I tried to find some picture to make him change his mind.


Mega computer.

Meet the blogger award...

Ik ben een beetje laat, en het stemmen kan nog maar tot 19 september. Maar ik heb mezelf opgegeven voor the meet the blogger award.
Het voelt niet helemaal oke om dit zelf te doen een beetje verwaand ofzo, maar wie niet waagt die niet wint toch...?

Dus, als je op mijn blog wilt stemmen kan dat via deze link. Het lijkt of je een soort van kaartje koopt, maar dat is dus niet zo.

Liefs M.

maandag 15 september 2014

DIY lightbulb hanger

Ondanks mijn ingepakte hand en dat de dokter had gezegd dat ik rust moest houden ben ik toch een beetje gaan knutselen afgelopen week.

Ik had nog steeds een project in mijn hoofd dat ik wilde doen, en gelukkig had ik ook een oude kapotte lamp. Maar dat bleek toch niet zo makkelijk te zijn als ik dacht, ik had een keer een voorbeeld gezien op Pinterest, maar misschien dat ze toch andere lampen gebruikten.

Maar uiteindelijk met een tang, en een pincet alles uit de lamp gekregen. Wel met een beetje geweld, moet namelijk wel het glas aan de binnenkant stukslaan.
Daarna ijzerdraad eromheen gewonden en een ophanglus gemaakt. Best goed gelukt al zeg ik het zelf! Toch....?!

Even though my hand was wrapped in bandages and I had to rest it on doctors orders, I still did some little DIYing.

I had this project in my head since forever and I found an old lightbulb. It wasn't as easy as I thought, the pinterest example looked so easy but maybe they use different bulbs?

With some pincers and a tweezer I managed to break the glass that was inside till the hole was big enough to get everything out. The I made it hanging by wrapping some wire around it and in a loop. I think it came out well, right?!

xx M


dinsdag 9 september 2014

Blogstilte...

Het is al een hele tijd stil hier en dit komt mede doordat ik een pan heet water over me heen heb gehad. Hierdoor heb ik nu ernstige tweedegraads brandwonden op mijn hand, wat heb typen nogal lastig maakt(understatement!)

Voorlopig moet ik nog rust houden, maar ik hoop snel te zoveel beter te worden dat ik weer met twee handen kan typen.

Liefs M.